Retete delicioase: Gustare calda
PrinteazaO reteta gustoasa din: ficat de gasca, ulei, vin rosu, coniac, morcov, praz, telina, ciuperci, unt, sare.
- 400 g ficat de gâscă sau de curcan
- 3 linguri ulei
- 75 ml vin roşu
- 100 ml coniac
Ingrediente garnitura:
- 1 morcov mare
- 1 fir de praz
- 1 telină
- 5-6 ciuperci champignon
- 2 linguri unt
- sare
Mod de preparare:
Se pune ficatul în apă puţin sărată şi se ţine aproximativ o oră. Se şterge cu un prosop, se aşază într-un vas cu ulei şi se introduce în cuptor, la foc potrivit, până se rumeneşte puţin. Când este aproape pătruns, se adaugă vinul, coniacul şi se lasă să fiarbă până scade bine sosul.
Separat, se fierb în apă cu sare şi o lingură de unt morcovul şi ţelina, iar ciupercile se sotează separat, feliate sau întregi, cu restul de unt.
Se aşază ficatul cald pe un platou de servit şi se garniseşte cu bastonaşe de morcov, cubuleţe de ţelină,ciuperci sotate în unt şi rondele de praz verde. Se serveşte imediat.
Gustare calda
Pofta buna!
Foarte sanatoasa gustarea asta :))))