Mansaf

Printeaza

O rereta delicioasa de Mansaf din: lapte de capra, carne de miel cu os, ceapa, orez basmati, migdale, seminte de pin, chimen, condiment si lipii arabesti. Iordania

Ingrediente:Mansaf

  • 1,5kg lapte de capră
  • 1,5kg carne de miel cu os
  • 1 ceapă mare
  • 250g orez Basmati fiert
  • 150g migdale
  • 100 g seminţe de pin
  • 100 g unt
  • 1 linguriţă chimen măcinat
  • 1 lingură condiment 7 pipere
  • 4 lipii arăbeşti mari

 

Mod de preparare:

Tăiaţi carnea în bucăţi şi puneţi-o la fiert în laptele de capră şi atâta apă, încât să fie acoperită. Adăugaţi ceapa curăţată, spălată şi tăiată în sferturi, sare şi piper şi lăsaţi să fiarbă la foc foarte mic 4 ore, ameste­când din când în când. Căliţi 3-4 minute orezul fiert în unt.

Puneţi pe platouri mari lipiile arăbeşti, peste acestea puneţi orezul fiert şi călit şi presăraţi cu sare, piper şi mirodenii. Peste orez puneţi carnea de miel curăţată de pe oase şi puneţi peste ea migdale sfărâmate şi muguri de pin. Stropiţi totul cu zeama în care a fiert carnea şi potriviţi de sare şi piper.

Mansaf

Mansaf

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.