Reteta zilei: Creveti cu orz la tigaie
PrinteazaCreveti cu orz la tigaie din: orz, creveti, usturoi, suc de lamaie, patrunjel, unt, apa, sare, piper.
- 1 cană orz
- 1 kg creveți decorticati
- 3 căței de usturoi tocat
- 2 linguri suc de lamaie
- 2 linguri de patrunjel tocat
- 1 lingura unt
- 3 căni de apă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Sotati crevetii intr-o tigaie 3-4 minute.
Aduceți apa la fierbere. Adăugați orz și sare după gust. Gatiti pentru aproximativ 10 minute. Scurgeți și transferați într-un castron. Se adaugă 1/2 suc de lămâie și pătrunjel, se amestecă.
Într-o tigaie mare, încălziți untul. Adăugați usturoi și gătiți 2 minute.
Adăugați creveții și restul de suc de lămâie. Se condimentează cu sare și piper după gust. Se amestecă și se gătește 1 minut.
Combinați creveții și orzul. Servi imediat.
Creveti cu orz la tigaie
Pofta buna!