Placinta cu pui si bacon
PrinteazaPlacinta cu pui si bacon din: faina, ulei, drojdie, unt, carne de pui, bacon, ficatei, sare, piper.
Aluat:
- 750 g făină
- 250 ml ulei
- 20 g drojdie
- 1 pahar apă minerală
Umplutură:
- 1,500 g carne de pui
- 300 g bacon
- 5 ficăţei de pui
- 1 ou
- sare
- piper
- 50 g unt
- 50 ml ulei
Mod de preparare:
Se frământă aluatul din 500 g făină, 175 ml ulei, apă minerală, drojdie şi puţină sare. Se dă la frigider. Restul de făină şi ulei se freacă puţin până se obţine o cremă mai groasă.
Se întinde aluatul, se acoperă cu un strat din compoziţia de ulei şi făină, se rulează şi se taie în două părţi inegale, care se introduc la frigider.
Pentru umplutură, se taie carnea de pui şi şunca cubuleţe şi se prăjesc în ulei încins. Se dau prin maşina de tocat ficăţeii, apoi se amestecă cu oul, carnea de pui şi baconul, sare şi piper.
Se unge cu unt o tavă, se întinde bucata de aluat mai mare, depăşind pereţii tăvii. Se pune umplutura şi se acoperă cu a doua foaie. Se înţeapă din loc în loc cu furculiţa, se dă la cuptorul preîncălzit şi se lasă până se rumeneşte frumos.
Se serveşte cu smântână sau salată.
Pofta buna!
Nu-mi place placinta asta