Vinete cu umplutura de carne tocata
PrinteazaVinete cu umplutura de carne tocata
Ingrediente:
- 4 vinete
- 1 ceapă
- 1 ardei verde
- 1 ardei iute roşu
- 1 căţel de usturoi
- 200 g brânză de capră
- 200 g carne tocată de vită
- sare,
- piper
- piper cayenne
- 125 ml supă
Mod de preparare:
Spălaţi vinetele, curăţaţi-le, tăiaţi-le pe lung şi îndepărtaţi-le pulpa. Tocaţi mărunt 100 g din pulpă. Pregătiţi ceapa şi ardeiul şi tăiaţi-le bucăţi mici. Spălaţi ardeiul iute, curăţaţi-l, tăiaţi-l pe lung, îndepărtaţi-i seminţele şi tocaţi-l foarte mărunt.
Curăţaţi usturoiul, spălaţi-l şi pisaţi-l. Frământaţi brânza de capră, carnea tocată, ardeiul gras, vinetele tocate, ceapa, usturoiul şi ardeiul iute. Condimentaţi amestecul cu sare, piper şi piper cayenne.
Incingeţi cuptorul la 180°C. Cu acest amestec umpleţi jumătăţile de vinete, apoi aşezaţi-le în forma de sufleu. Turnaţi supa şi daţi vinetele la cuptor cea. 60 de minute. Dacă doriţi, puteţi orna cu peperoni.
Vinete cu umplutura de carne tocata
Pofta buna!