Retete delicioase: Vinete umplute cu carne tocata de vita

Printeaza

O reteta delicioasa de vinete umplute cu carne tocata de vita din: vinete, carne tocata de vita, paine, lapte, oua, foi de dafin, patrunjel, condimente, sos de rosii, vin alb, ceapa si ulei.

Ingrediente:Vinete umplute cu carne tocata de vita

  •  4 vinete potrivit de mari
  • 600 g carne tocata de vita
  • 2 felii de paine
  • 1 cescuta cu lapte
  • 2 oua
  • 2 foi de dafin
  • patrunjel
  • condimente

pentru sos:

  • 750 ml sos de rosii
  • 1 pahar cu vin alb
  • 1 ceapa
  • ulei

 

Mod de preparare:

Taie ceapa marunt si caleste-o in ulei. Stinge sosul de rosii amestecat cu vinul. Presara un praf de condimente si lasa sa scada putin. Intr-un castron, amesteca ouale, carnea tocata, putine condimente si painea inmuiata in lapte si stoarsa.

Separa spala vinetele, sterge-le cu un servet si taie-le cu un servet pe lungime. Cu ajutorul unei lingurite, indeparteaza cu grija pulpa si umplue vinetele cu amestecul de carne. Aseaza-le intr-o tava si toarna deasupra sosul de rosii. Lasa-le la cuptor, la foc moderat, mai bine de o ora. Spre final, adauga foile de dafin.

Vinete umplute cu carne tocata de vita

Vinete umplute cu carne tocata de vita

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.