Reteta vinete umplute cu carne de vita

Printeaza

Reteta vinete umplute cu carne de vita din: vinete, carne de vita, ceapa, ulei, telemea, mustar, usturoi, pasta de tomate, ardei, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Vinete_umplute_cu_carne_de_vita

  • 6 vinete tinere lunguieţe şi subţiri
  • 350 g carne tocată de vită
  •  1 ceapă
  • 1 lingură ulei
  • 50 g telemea de oi rasă
  • 1 linguriţă muştar de Diion
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 1 căţel de usturoi
  • 6 ardei capia verzi subţiri
  • 3 ardei capia roşii
  • 1/2 legătură pătrunjel verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli vinetele, le usuci cu un prosop şi cureţi coaja în fâşii intermitente, fără a îndepărta codiţele. Despici fiecare vânătă pe mijloc, în lungime, fără a o tăia de tot, şi scoţi cu grijă miezul.

Căleşti ceapa tocată mărunt în uleiul bine încins, până se înmoaie, adaugi carnea tocată, miezul vinetelor mărunţit şi continui călirea până scade bine zeama lăsată de carne şi de vinete, apoi iei deoparte compoziţia de pe foc.

Adaugi usturoiul zdrobit, sare şi piper, după gust, pasta de tomate, muştarul, pătrunjelul tocat şi umpli vinetele cu compoziţia obţinută. Presari peste umplutură puţină tele-mea rasă, acoperi cu un ardei capia verde tăiat ca o bărcuţă (fără cotor şi fără să-i tai codiţa şi vârful).

Aşezi în interiorul ardeiului verde o felie de ardei roşu tăiat pe lungime. Aşezi vinetele pe grătarul bine încins şi le laşi să se rumenească frumos.

Când sunt gata, le scoţi într-un vas de preferinţă de ceramică, şi le laşi acoperite 5-6 minute.

Reteta vinete umplute cu carne de vita

Vinete_umplute_cu_carne_de_vita

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.