Retete de post: Negresă cu nuci
PrinteazaO reteta de post de negresa cu nuci si zahar, apa, ulei, faina, bicarbonat, cacao, zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, coaja rasa de portocala si nuci.
- 1 cană şi jumătate de zahăr
- 1 cană şi jumătate de apă
- 1 cană de ulei
- 3 căni de făină
- 1 linguriţa de bicarbonat
- 3 linguri de cacao
- zahăr vanilat
- coajă rasă de lămâie şi portocală
- 100 g nuci
Mod de preparare:
Intr-un castron mai mare se amestecă zahărul cu apa, uleiul şi bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie. Făina şi cele trei linguri de cacao se cern în alt vas, se adaugă şi aromele, apoi se amestecă.
In castronul cu apă, zahăr şi ulei se adaugă amestecul de făină şi cacao şi se omogenizează compoziţia (care trebuie să fie ca o smântână groasă).
Compoziţia obţinută se toarnă într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină, se presară deasupra miezul de nuci şi se introduce la cuptor pentru 45 de minute.
După ce se răceşte, prăjitura se taie în forma dorită şi se pudrează cu zahăr. Inainte de a le pune în prăjitură, nucile se prăjesc circa 20 de minute la cuptor. Aşa vor deveni mai aromate, iar negresa mai delicioasă.
Poftă bună!