Crap la cuptor cu rosii si usturoi

Printeaza

Crap la cuptor cu rosii si usturoi din: crap, ceapa, morcov, usturoi, rosii, lamaie, ulei de masline, sare, piper, patrunjel.

Ingrediente:Crap la cuptor cu rosii si usturoi

  • 1 crap de 1 kg, curăţat de solzi şi intestine
  • 2 cepe
  • 1 morcov mare
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 1 cutie de roşii cuburi
  • 1 lămâie
  • câteva linguri de ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Cureţi legumele, tai ceapa solzişori şi morcovul rondele subţiri. Pui 2-3 liguri de ulei de măsline într-o tavă, adaugi legumele, presari sare şi piper, amesteci puţin şi dai tava 5 minute la cuptor, acoperită cu folie de aluminiu. între timp pregăteşti peştele.

Faci crestături la 0,5 cm una de alta, condimentezi cu sare şi piper, îl ungi cu puţin ulei de măsline. Tai lămâia rondele, pui câteva felii în burta peştelui şi restul pe peşte. Scoţi tava din cuptor, aşezi peştele pe legume, pui conserva de roşii în jurul lui şi feliuţe de usturoi şi dai tava la cuptor pentru 30 de minute.

Când este gata, presari pătrunjel tocat. Serveşti peştele cu sosul de legume şi mămăligă.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.