Crap la cuptor cu orez

Printeaza

Crap la cuptor cu orez din: crap, ceapa, lamaie, ulei, sare, piper, verdeata, stafide, vin.

Ingrediente:Crap la cuptor cu orez

  • 1 crap
  • 1 ceapă
  • 1 lămâie
  • 1 ceaşcă mare cu ulei
  • sare
  • piper
  • verdeaţă
  • stafide
  • 1 pahar cu vin alb

 

Mod de preparare:

Curăţaţi crapul. Puneţi deoparte icrele sau lapţii, săraţi-l şi piperaţi-l pe dinăuntru şi pe dinafară. Lăsaţi-l să stea până când pregătiţi umplutura.

Alegeţi orezul şi spălaţi-l în mai multe ape, căliţi-l cu 1 ceapă tocată fin în ulei fierbinte. Umpleţi cu 2 măsuri de apă, fierbeţi 15 minute.

Spălaţi stafidele, amestecaţi-le cu miezul de nucă tocat fin, cu miez de franzelă şi verdeaţă. Răsturnaţi peste orez, omogenizaţi, ameste­caţi cu lapţii peştelui, umpleţi burta crapului.

Ungeţi peştele cu ulei, puneţi-l la cuptor cu 1 cană de vin, 1 cană de apă şi piper boabe pentru 35-40 minute.

Serviţi cald, cu orez.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.