Inghetata cu rom si capsune
PrinteazaInghetata cu rom si capsune din: zahar tos, lamai, colorant alimentar, rom, apa carbogazoasa, inghetata de capsune, capsune, menta.
- 175 g zahăr fos
- zeama şi coaja rasă de la 6 lămâi
- colorant alimentar verde – opţional
- 60 ml rom alb
- 125 ml apă carbogazoasă
- 8 porţii de îngheţată de căpşune sau sorbet
- câteva felii de lămâie, tăiate în două
- căpşune şi mentă pentru ornat
Mod de preparare:
Pentru a prepara sorbetul graniţa de lămâie într-un vas pe foc mic dizolvă zahărul în 150 ml apă şi lasă să se răcească. Adaugă zeama şi coaja de lămîie şi câteva picături de colorant, dacă foloseşti, romul şi apa carbogazoasă.
Toarnă într-o cutie din plastic largă şi dă la congelator minumum 2 ore şi apoi la fiecare 30 min., scoate din congelator şi răzuieşte cu furculiţa. Apoi dă la congelator peste noapte.
Dă la congelator 8 pahare de Martini. Pune în fiecare o cupă de îngheţată sau sorbet, o lingură de graniţa de lămâie, o felie de lămâie şi ornează cu căpşune proaspete şi frunze de mentă. Nu uita să pui linguriţe!
Pofta buna!