Chutney de vinete
PrinteazaChutney de vinete din: vinete, turmeric, sare, otet, otet balsamic, stafide, rosii, zahar, ceapa, usturoi, ghimbir, chimen, coriandru.
- 1 kg vinete
- 2 linguriţe cu turmeric (curcuma)
- 1 linguriţă cu sare de mare
- 375 ml oţet alb
- 125 ml oţet balsamic
- 1 cană cu stafide
- 2-3 roşii tocate
- 1 1/2 căni cu zahăr
- 2 cepe micuţe tocate
- 4 căţei de usturoi feliaţi
- 1 linguriţă rasă cu ghimbir ras
- 1 linguriţă cu chimen
- 1 linguriţă cu coriandru
- 1 baton scorţişoară
- 1/2 ardei iute tocat
- 1 linguriţă cu sare
Mod de preparare:
Spală şi taie cubuleţe vinetele, apoi pune-le într-o sită. Presară deasupra sarea de mare şi praful de turmeric. Lasă cel puţin două ore, ca vinetele să-şi lase zeamă.
Pune toate ingredientele într-o cratiţă cu fund gros şi lasă pe foc potrivit până se topeşte întreaga cantitate de zahăr.
Redu focul şi ţine pe foc până când legumele s-au înmuiat, iar sosul s-a îngroşat. Pune în borcane sterilizate în prealabil şi întoarce-le cu fundul în sus până se răcesc.
Pofta buna!