Scrumbie cu sos de lapte acru
PrinteazaScrumbie cu sos de lapte acru din: scrumbii, mere, ceapa, castraveti, smantana, lapte acru, lamaie, sare, piper, marar.
- 2 scrumbii sărate sau afumate
- 2 mere acrişoare
- 1 ceapă
- 4 castraveţi mici cruzi
- 2 linguri cu smântână
- 2-3 linguri cu lapte acru
- 1/2 lămâie
- sare
- piper măcinat
- 4-6 tije de mărar
Mod de preparare:
Spălaţi şi curăţaţi merele, scoateţi casa sâmburilor şi tăiaţi felii subţiri partea rămasă. Stropiţi cu zeamă de lămâie, amestecaţi uşor.
Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o rondele (folosiţi un cuţit ascuţit şi tăiaţi ceapa pe latul ei), pe care le desprindeţi. Curăţaţi castraveţii doar de capete, spălaţi cu un burete moale şi tăiaţi-i rondele.
Aşezaţi merele, castraveţii şi ceapa pe un platou adânc. Curăţaţi scrumbiile şi lăsaţi-le în apă călduţă 1 oră înainte de a face salata. înlăturaţi capetele şi cozile, curăţaţi aripile şi tăiaţi peştele felii subţiri. Curăţaţi de oase şi de piele, aşezaţi peştele pe platou şi amestecaţi cu legumele şi mărul. Săraţi şi piperaţi uşor, acoperiţi cu un sos din lapte acru şi smântână.
Decoraţi aperitivul cu tije de mărar spăîate şi uscate în prosop.
Serviţi pe farfurii lângă pâine prăjită cu cartofi fierţi.
Pofta buna!