Cartofi zdrobiti cu sunca sau jambon

Printeaza

Cartofi zdrobiti cu sunca sau jambon din: cartofi, sunca sau jambon, unt, oua, sare, piper, suc de rosii, ulei.

Ingrediente:Cartofi zdrobiti cu sunca sau jambon

  • 1 kg cartofi
  • 300 g şuncă sau jambon
  • 2 linguri cu unt
  • 3 ouă
  • sare
  • piper măcinat
  • 1 cană cu suc de roşii
  • 2 linguri cu ulei

 

Mod de preparare:

Spălaţi cartofii cu un burete aspru, limpeziţi-i şi puneţi-i la fiert cu apă caldă pentru 1/2 oră.

Frecaţi spumă untul folosind o lingură de lemn, adăugaţi carnea tocată felii şi ceele 3 gălbenuşuri crude.

Când cartofii au fiert lăsaţi să se răcească 10 min, curăţaţi de coajă, zdrobiţi-i cu furculiţa până obţineţi o pastă uniformă.

Amestecaţi cu crema de unt, oul şi caamea – săraţi şi piperaţi. Adăugaţi albuşurile bătute spumă, omogenizaţi armestecul şi puneţi în tava unsă cu ulei. Puneţi forma în cuptorul cald pentru 1//2 oră. Lucraţi la foc potrivit.

Când mâncarea este gata, adăugaţi sucul de roşii şi stingeţi focul. Cartofii vor atosorbi repede sucul.

Serviţi mâncarea caldă, lângă salată de sezon şi vin alb.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.