Supa cu galuste din gris
PrinteazaSupa cu galuste din gris din: supa limpede, ou, gris, ulei, sare, verdeata.
- 4 căni cu supă limpede (din ajun)
- 1 ou
- 2-3 linguri cu griş
- 1 linguriţă cu ulei
- sare
- verdeaţă tocată
Mod de preparare:
Lăsaţi supa să se încălzească pe foc mic.
Separat puneţi să fiarbă 2 căni cu apă în alt vas şi pregătiţi găluştele: bateţi oul 1 min, adăugaţi grişul în ploaie, puţină sare şi ulei, bateţi amestecul pe măsură ce încorporaţi grişul folosind o furculiţă sau un tel.
Luaţi cu linguriţa şi lăsaţi amestecul în apă caldă, acoperiţi vasul, fierbeţi 1/4 oră la foc mic. Treceţi găluştele fierte în supa caldă, decoraţi cu verdeaţă tocată.
Serviţi supa caldă, fără pâine.
Pofta buna!