Reteta pui cu ciuperci si smantana

Printeaza

Reteta pui cu ciuperci si smantana din: tacamuri de pui, ciuperci, smantana, morcov, ceapa, ardei, faina, vin, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Reteta pui cu ciuperci si smantana

  • 500 g tacâmuri de pui
  • 5-6 ciuperci
  • 250 ml smântână de gătit
  • un morcov
  • o ceapă
  • un ardei gras
  • 2 linguri făină
  • 100 ml vin alb sec
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

In oala de fiert se încinge uleiul şi se rumenesc toate bucăţile de pui, tăiate mărunt.

Se adaugă apoi făina, se amestecă imediat, se pun morcovul tăiat mai mare, ceapa întreagă şi ardeiul gras tăiat în două, se acoperă cu apă şi se lasă la fiert 30 de minute.

Intre timp ciupercile se călesc într-o tigaie fără grăsime, cât să-şi lase apa în exces.

Se strecoară supa obţinută de la fierberea puiului, se curăţă cât se poate carnea de pe oase şi se pune apoi cu ciupercile într-o cratiţâ. Se adaugă smântână şi se completează cu supă. Se mai lasă pe foc 10 minute.

La final, se potriveşte gustul de sare şi piper.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.