Reteta zilei: Mamaliga la gratar cu radicchio si sos de ceapa

Printeaza

Mamaliga la gratar cu radicchio si sos de ceapa din: apa, sare, malai, parmezan, cimbru, ulei de masline, ceapa, usturoi, cimbru, zahar brun, otet balsamic, radicchio, branza, sare, piper.

 

Ingrediente: 

  • 900ml apă
  • 1 lingurita sare
  • 150g malai
  • parmezan ras
  • 1 linguriță cimbru proaspat tocat
  • 6 linguri ulei de masline
  • 675g ceapa, feliata
  • 2 căței de usturoi, tocat
  • crengute de cimbru
  • 1 lingurita zahar brun
  • 1-2 linguri de otet balsamic
  • 2 radicchio, felii
  • 225g brânză, feliata
  • sare și piper negru măcinat

Mod de preparare:

Intr-o cratita mare, se aduce apa la și adăugați sare. Amestecând constant, se incorporeaza malaiul si se aduce la firbere.

Fierbeti la foc mic 30-40 de minute, pana cand se ingroasa.

Incorporati cimbru și parmezan tocat. Transferati pe un platou si lasati sa se odihneasca.

mamaliga_la_gratar_cu_radicchio_si_sos_de_ceapa
Incalziti 2 linguri de ulei intr-o tigaie la foc moderat.

Se adaugă ceapa și se amestecă, apoi se acoperă și se fierbe la foc foarte mic timp de 15 minute, amestecând din când în când.

Se adauga usturoiul si otetul, crengute de cimbru și se fierbe, neacoperit, timp de încă 10 minute.

Se adaugă zahăr, sare si piper. Gătiti pentru încă 5-10 minute, până când se rumeneste bine.

mamaliga_la_gratar_cu_radicchio_si_sos_de_ceapa_02
Se incalzeste gratarul, se taie mamaliga in felii groase si se ung feliile cu ulei.

Rumeniti pe gratar pe ambele parti.

Procedati la fel cu radicchio.

Intindeti ceapa pe mamaliga. Se presara branza si cateva crengute de cimbru peste, iar deasupra adaugati radicchio.

Asezonati cu piper si se serveste imediat.

mamaliga_la_gratar_cu_radicchio_si_sos_de_ceapa_03

Mamaliga la gratar cu radicchio si sos de ceapa

mamaliga_la_gratar_cu_radicchio_si_sos_de_ceapa_03

 

Pofta buna!

 

 

 

Urzici cu Mămăligă și Oua Fierte

Urzici cu Mămăligă și Oua Fierte din: urzici, mamaliga, oua, ulei, sare, piper, otet. Urzicile sunt o plantă bogată în nutrienți și sunt folosite în bucătăria românească de generații. Descoperiți aromele autentice ale bucătăriei românești și bucurați-vă de o masă sănătoasă și reconfortantă. Urzicile sunt cunoscute pentru proprietățile lor nutritive și au fost consumate de-a […]

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Interesanta reteta de mamaliga la gratar

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.