Desert: ecler

Printeaza

Desert: ecler din: oua, unt, sare, apa, faina, ciocolata, frisca, colorant.

Ingrediente:Desert_ecler

Pentru aluat:

  • 4 ouă
  • 100 g unt
  • un praf sare
  • 250 ml apă
  • 200 g făină

Pentru glazură:

  • 100 g ciocolată albă
  • 200 ml frişcă lichidă
  • colorant roşu

Pentru umplut:

  • 250 ml frişcă lichidă

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se clocoteşte apa cu sarea şi untul. Se trage de pe foc, se adaugă făina amestecând bine.

Se adaugă ouăle, unul după altul, se pune aluatul într-un poş şi se eliberează mici cantităţi lungi de 8-10 cm într-o tavă. Se coc aproximativ 30 de minute şi se lasă apoi la răcit.

Pentru glazură, se topeşte ciocolata ruptă bucăţi, se fierb 50 ml frişcă lichidă şi se toarnă peste ciocolată, se amestecă bine, se adaugă restul de frişcă lichidă şi apoi se pune colorantul.

Se bate frişca foarte rece, se taie gogoşelele lungi de aluat, se pune un strat subţire de glazură roşie, apoi frişcă, se pune capacul din aluat şi se toarnă din nou glazură.

Ecler

Desert_ecler

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.