Desert: ecler
PrinteazaDesert: ecler din: oua, unt, sare, apa, faina, ciocolata, frisca, colorant.
Pentru aluat:
- 4 ouă
- 100 g unt
- un praf sare
- 250 ml apă
- 200 g făină
Pentru glazură:
- 100 g ciocolată albă
- 200 ml frişcă lichidă
- colorant roşu
Pentru umplut:
- 250 ml frişcă lichidă
Mod de preparare:
Pentru aluat, se clocoteşte apa cu sarea şi untul. Se trage de pe foc, se adaugă făina amestecând bine.
Se adaugă ouăle, unul după altul, se pune aluatul într-un poş şi se eliberează mici cantităţi lungi de 8-10 cm într-o tavă. Se coc aproximativ 30 de minute şi se lasă apoi la răcit.
Pentru glazură, se topeşte ciocolata ruptă bucăţi, se fierb 50 ml frişcă lichidă şi se toarnă peste ciocolată, se amestecă bine, se adaugă restul de frişcă lichidă şi apoi se pune colorantul.
Se bate frişca foarte rece, se taie gogoşelele lungi de aluat, se pune un strat subţire de glazură roşie, apoi frişcă, se pune capacul din aluat şi se toarnă din nou glazură.
Ecler
Pofta buna!