Reteta pentru copii: Gargarita dulce
PrinteazaGargarita dulce din: capsune, zahar pudra, gelatina, frisca, ciocolata topita, bombonele.
- 250 g căpşune
- 50 g zahăr pudră
- 4 foi gelatină
- 250 g frişcă lichidă
Pentru decor:
- 100 g ciocolată topită
- 100 ml frişcă
- bombonele
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Căpşunele se zdrobesc cu furculiţa, apoi se amestecă bine cu zahărul şi se pun pe foc.
Gelatina se înmoaie în apă rece, frişca se bate şi se dă la rece.
In piureul uşor răcit se adaugă gelatina gata preparată conform indicaţiilor de pe pachet, se amestecă, se adaugă un sfert din cantitatea de frişcă, se amestecă şi apoi totul se toarnă peste restul de frişcă. Se amestecă şi se toarnă în forme bombate. Se lasă la rece pentru două ore.
Se răstoarnă spuma pe o farfurie şi apoi se decorează cu ciocolată topită, frişcă, bombonele şi zahăr pudră.
Pofta buna!