Retete pentru incepatori: Tarta cu somon
PrinteazaTarta cu somon din: faina, unt, apa, oua, sare, somon, smantana, lapte, branza de capra.
Pentru aluat:
- 250 g făină
- 125 g unt
- 50 ml apă rece
- un gălbenuş
- sare
Pentru umplutură:
- 300 g somon proaspăt
- 100 g somon afumat
- 2 ouă
- 250 ml smântână
- 200 ml lapte
- 3-4 felii brânză de capră
- o legătură mărar
Mod de preparare:
Se amestecă făina cu sarea şi untul şi, după ce s-a obţinut un amestec nisipos, se adaugă gălbenuşul şi apa.
Se amestecă bine şi apoi aluatul se dă la rece pentru o oră. Aluatul se scoate de la rece, se întinde şi se transferă în tava de copt.
Se găureşte cu furculiţa.
Aluatul se acoperă cu o foaie de copt peste care se toarnă un bol de boabe de fasole şi se coace 10 minute.
Boabele se aruncă apoi.
Somonul proaspăt se pune la fiert cu laptele, se lasă 10 minute, după care se scoate peştele, iar laptele nu se aruncă.
Se transferă peştele fiert în forma cu aluatul copt, se aşază somonul afumat.
Se amestecă ouăle cu smântână şi laptele, mărarul şi brânza bucăţi. Se toarnă peste peşte.
Tarta se coace până se rumeneşte frumos.
Tarta cu somon
Pofta buna!