Tarta cu crema de lamaie si glazura de bezea

Printeaza

Tarta cu crema de lamaie si glazura de bezea din: biscuiti, unt, oua, lamai, lapte, zahar.

 

Ingrediente:

  • 300 g biscuiţi digestivi
  • 125 g unt, topit
  • 3 gălbenuşuri
  • zeama şi coaja rasă de la 6 lămâi
  • 400 ml conservă de lapte condensat
  • 3 albuşuri
  • 175 g zahăr tos

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 180°C. Sfărâmă biscuiţii în tocătorul electric şi combină cu untul topit.

Aşază la baza formei rotunde de tartă şi presează pentru a obţine un strat uniform. Dă la cuptor 10 minute şi apoi lasă să se răcească.

Micşorează temperatura cuptorului la 170°C. Combină gălbenuşurile cu coaja rasă de lămâie până când devine palid şi cremos. Incorporează laptele condensat şi amestecă până se îngroaşă.

Adaugă zeama de lămâie treptat. Toarnă crema în formă şi dă la cuptor 15-20 minute.

Cu ajutorul telului electric bate albuşurile spumă tare. Măreşte viteza şi adaugă zahărul în două reprize.

Toarnă bezeaua deasupra tartei şi apoi dă la grill 3 minute, până când se rumeneşte.

 

Tarta cu crema de lamaie si glazura de bezea

Tarta_cu_crema_de_lamaie_si_glazura_de_bezea

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.