Gratin din turta dulce

Printeaza

Gratin din turta dulce din: mere sau mango, lamaie, scortisoara, turta dulce, oua, smantana, zahar, unt.

 

Ingrediente:

  • 750 g mere sau 2 fructe de mango
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 1 linguriţă scorţişoară (numai în cazul merelor)
  • 250 g turtă dulce mai veche sau orice alt fel de prăjitură mai uscată
  • 2 ouă
  • 200 g smântână
  • 4 linguri zahăr
  • 2 linguri unt pentru uns forma

 

Mod de preparare:

Cureţi merele de coajă, le scoţi sâmburii şi le tai în felii subţiri. Le amesteci cu scorţişoara şi le stropeşti cu zeama de lămâie.

Dacă foloseşti mango, le cureţi de coajă şi desprinzi cu grijă pulpa fructelor de pe sâmburi.

O tai în felioare subţiri, pe care le vei amesteca doar cu zeama de lămâie. încălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius sau la treapta 4, moderată, ungi o formă din sticlă termorezistentă cu unt şi tai turta dulce sau prăjitura mai veche în felii subţiri.

Mixezi ouăle, smântână şi zahărul. La aranjarea ingredientelor în zeama de copt ai nevoie de îndemânare.

Trebuie să aşezi feliile de turtă dulce şi pe cele de fructe ca şi cum ai pune plăcuţele de ţiglă pe acoperiş.

Torni peste ele crema de ouă, tai untul în bucăţele şi le pui peste desert.

Introduci forma în cuptor, pe şina din mijloc şi o laşi cam 30 de minute, până devine maronie la suprafaţă. înainte de a aduce la masă, laşi gratinul să se odihnească puţin şi să se răcească.

 

Gratin din turta dulce

Gratin din turta dulce

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.