Placinta cu carne si patrunjel

Printeaza

Placinta cu carne si patrunjel din: faina, drojdie, iaurt, ulei, apa, sare, piper, carne, ceapa, usturoi, patrunjel.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 200 g faina
  • 10 g drojdie
  • 1 pahar mic iaurt
  • 1 lingura ulei
  • 100 ml apa
  • sare

Pentru umplutura:

  • 200 g carne tocata
  • 2 cepe
  • 1 catel de usturoi
  • cateva fire de patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, făina se amestecă bine cu iaurtul. Separat, în 100 ml apă călduţă, se pune drojdia.

Se lasă câteva minute să acţioneze si apoi se pune peste făină. Se amestecă, se frământă si se lasă 30 de minute să crească.

Carnea tocată se amestecă apoi cu ceapa tăiată mărunt, pătrunjelul, bulionul, ardeiul gras, usturoiul, sare si piper. Se amestecă si se adaugă două linguri de apă.

Se întinde aluatul în două foi, între care se pune umplutura de carne.

Se pune plăcinta în tava de cuptor unsă cu un pic de ulei, se unge deasupra cu puţin bulion desfăcut în apă si se lasă la copt aproximativ 20 de minute.

Placinta cu carne si patrunjel

Placinta_cu_carne_si_patrunjel

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.