Tarta cu crema si struguri
PrinteazaTarta cu crema si struguri din: faina, drojdie, zahar, sare, unt, lapte, struguri, oua, coaja de lamaie, budinca de vanilie, suc de lamaie, frisca.
- 200 g faina
- 1 plic drojdie uscata
- 1 lingură zahăr
- puţină sare
- 2 linguri unt topit
- 120 ml lapte
Pentru cremă:
- 400 g struguri fără sâmburi
- 3 ouă
- 2 linguri zahăr
- coajă rasă de lămâie
- 1 plic praf de budincă de vanilie
- 4 linguri suc de lămâie
- 200 ml frişcă
Mod de preparare:
Făina o amesteci cu drojdia uscată şi cu zahărul. Adaugi sare, untul topit şi laptele călduţ. Frămânţi un aluat potrivit şi laşi la crescut 35 de minute, acoperit.
Separi ouăle, albuşurile le baţi spumă şi gălbenuşurile le amesteci cu zahăr şi coajă de lămâie.
Separat, praful de budincă îl amesteci cu sucul de lămâie şi îl adaugi peste gălbenuşuri. Pui frişca bătută şi, la final, spuma de albuş.
Aluatul îl întinzi pe planşetă, apoi îl aşezi într-o formă de tartă tapetată cu grăsime, formând şi o margine. Crema de ou o pui deasupra şi presari boabele de struguri.
Mai laşi la crescut 10 minute, apoi coci tarta în cuptorul preîncălzit, timp de 35-40 de minute. Inainte de servire, poţi pudra tarta cu zahăr.
Pofta buna!