Tarta cu gem, struguri si jeleu

Printeaza

Tarta cu gem, struguri si jeleu din: făină, unt, sare, apa rece, gem de coacaze, struguri de masa albi si negri, jeleu de tort.

Ingrediente:Tarta_cu_gem_struguri_si_jeleu

  • 300 g făină
  • 50 g unt
  • 1 praf de sare
  • 80 ml apă rece

Pentru umplutură:

  • 1 borcan gem de coacăze
  • 700 g struguri de masă albi şi neguri
  • 1 pachet jeleu de tort

Mod de preparare:

Cerni faina, adaugi untul, sarea, apa rece şi frămânţi un aluat omo­gen. Il înveleşti în folie de plastic şi îl laşi să se odih­nească în frigider :imp de 30 de minute.

Aşezi alua­tul într-o formă de tartă unsă şi tapetată cu făină, având grijă să îmbraci şi pereţii. Pui hârtie de copt peste aluat, aşezi boabe de fasole şi introduci forma la cuptor pentru 15 mi­nute.

Scoţi hârtia de copt şi fasolea şi mai laşi 15 minute la cuptor, după care dai la răcit. După ce s-a răcit blatul, întinzi ge­mul şi pui boabele de stru­guri.

Pregăteşti jeleul con­form indicaţiilor de pe ambalaj şi îl torni uniform peste boabele de struguri. Dai la rece prăjitura timp de două ore înainte să o serveşti.

Tarta cu gem, struguri si jeleu

Tarta_cu_gem_struguri_si_jeleu

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.