Tarta cu crema si struguri

Printeaza

Tarta cu crema si struguri din: faina, drojdie, zahar, sare, unt, lapte, struguri, oua, coaja de lamaie, budinca de vanilie, suc de lamaie, frisca.

Ingrediente:Tarta cu crema si struguri

  • 200 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingură zahăr
  • puţină sare
  • 2 linguri unt topit
  • 120 ml lapte

Pentru cremă:

  • 400 g struguri fără sâmburi
  • 3 ouă
  • 2 linguri zahăr
  • coajă rasă de lămâie
  • 1 plic praf de budincă de vanilie
  • 4 linguri suc de lămâie
  • 200 ml frişcă

 

Mod de preparare:

Făina o amesteci cu drojdia uscată şi cu zahărul. Adaugi sare, untul topit şi laptele călduţ. Frămânţi un aluat potrivit şi laşi la crescut 35 de minute, acoperit.

Separi ouăle, albuşurile le baţi spumă şi gălbenuşurile le amesteci cu zahăr şi coajă de lămâie.

Separat, praful de budincă îl amesteci cu sucul de lămâie şi îl adaugi peste gălbenuşuri. Pui frişca bătută şi, la final, spuma de albuş.

Aluatul îl întinzi pe planşetă, apoi îl aşezi într-o formă de tartă tapetată cu grăsime, formând şi o margine. Crema de ou o pui deasupra şi presari boabele de struguri.

Mai laşi la crescut 10 minute, apoi coci tarta în cuptorul preîncălzit, timp de 35-40 de minute. Inainte de servire, poţi pudra tarta cu zahăr.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.