Prajitura pufoasa cu struguri
PrinteazaPrajitura pufoasa cu struguri din: faina, zahar, unt, oua, ulei, praf de copt, bicarbonat, lamaie, vin alb, struguri, sare.
- 200 g făină
- 150 g zahăr
- 120 g unt
- 2 ouă
- 3 linguri ulei
- 1 linguriţă praf de copt
- 1/2 lingurită bicarbonat
- 1 linguriţă coajă de lămâie rasă
- 250 ml vin alb foarte dulce
- 200 g boabe de struguri
- sare
Mod de preparare:
Făina se amestecă usor cu praful de copt, bicarbonatul si un praf de sare. Se amestecă 3/4 din cantitatea de zahăr, 100 g unt, ouăle si uleiul şi apoi se omogenizează cu făina. Se adaugă esenţa, coaja de lămaie şi vinul în trei reprize.
Se toarnă aluatul într-o formă de copt unsă cu ulei, tapetată cu hârtie şi stropită şi aceasta cu ulei, se pun boabele de struguri eleasupra şi se lasă la cuptor 20 de minute. Se scoate, se pun restul untului şi restul de zahăr şi se mai lasă la cuptor 20 de minute.
Prajitura pufoasa cu struguri
Pofta buna!
Foarte buna prajitura cu struguri