Prajitura pufoasa cu struguri

Printeaza

Prajitura pufoasa cu struguri din: faina, zahar, unt, oua, ulei, praf de copt, bicarbonat, lamaie, vin alb, struguri, sare.

Ingrediente:Prajitura_pufoasa_cu_struguri

  • 200 g făină
  • 150 g zahăr
  • 120 g unt
  • 2 ouă
  • 3 linguri ulei
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1/2 lingurită bicarbonat
  • 1 linguriţă coajă de lămâie rasă
  • 250 ml vin alb foarte dulce
  • 200 g boabe de struguri
  • sare

 

Mod de preparare:

Făina se amestecă usor cu praful de copt, bicarbonatul si un praf de sare. Se amestecă 3/4 din cantitatea de zahăr, 100 g unt, ouăle si uleiul şi apoi se omogenizează cu făina. Se adaugă esenţa, coaja de lămaie şi vinul în trei reprize.

Se toarnă aluatul într-o formă de copt unsă cu ulei, tapetată cu hârtie şi stropită şi aceasta cu ulei, se pun boabele de struguri eleasupra şi se lasă la cuptor 20 de minute. Se scoate, se pun restul untului şi restul de zahăr şi se mai lasă la cuptor 20 de minute.

Prajitura pufoasa cu struguri

Prajitura_pufoasa_cu_struguri

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Foarte buna prajitura cu struguri

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.