Ficat de vitel a la Venetia

Printeaza

Ficat de vitel a la Venetia din: ficat de vitel, ulei de masline, ceapa, salvie, sare, piper, otet, patrunjel.

Ingrediente:

  • 500 g ficat de viţel
  • o ceaşcă de ulei de măsline
  • 3 cepe
  • 3-4 frunze de salvie uscate
  • sare
  • piper
  • 1 lingură oţet din vin alb
  • pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

înfierbântaţi jumătate din cantitatea de ulei într-un vas din teflon.

Căliţi apoi ceapa tocată fin, vreme de câteva minute, fără ca aceasta să se ardă.

Adăugaţi frunzele de salvie mărunţite şi, când ceapa începe să se aurească, închideţi focul.

Tăiaţi ficatul în felii potrivit de groase, daţi-le cu sare şi piper măcinat, după gust, apoi sotaţi-le în restul de ulei pus în alt vas, la foc mic. Adăugaţi peste ficat ceapa călită, după care puneţi prepa­ratul pe un platou fierbinte.

în acelaşi vas adăugaţi oţetul şi, după 2 minute, puneţi-l peste bucăţile de ficat de pe platou.

Aduceţi preparatul la masă decorat cu pătrunjel tocat fin.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.