Muschi de porc la tigaie
PrinteazaMuschi de porc la tigaie din: fasole neagra, zahar, usturoi, sos de soia, miere, condimente, otet de orez, unt de arahide, ardei iute, muschi de porc, amidon, ulei, ceapa, ridichi, varza pak choi. ceapa verde, orez.
- 250g de fasole neagră, din conservă, boabele scurse şi clătite
- 85g de zahăr
- 3 căţei de usturoi
- 2 linguri sos de soia
- 2 linguri de miere
- 1 linguriţă amestec de cinci condimente
- 2 linguri oţet din orez
- 1 lingură unt de arahide
- 1 ardei roşu iute, tocat (curăţat de seminţe)
Ingrediente pentru porc:
- 400g muşchi de porc, tăiat în fâşii
- 1 lingură amidon
- 1-2 linguri de ulei
- 2 cepe mici, tocate
- 300g de ridichi, tocate, plus 8 întregi
- 300g de varză pak choi, tocată
- 1 ceapă verde, feliată în bucăţi lungi
- orez fiert, pentru servit
Mod de preparare:
Pentru a face sosul, pune jumătate din cantitatea de fasole în bolul unui robot de bucătărie, împreună cu celelalte ingrediente şi 50ml de apă. Asezonează, apoi pasează-le până când obţii un sos fin. Toarnă-l într-o crăticioară şi încălzeşte-l uşor circa 5 minute sau până când devine gros şi lucios.
Intr-o farfurie mare sau un bol, tăvăleşte bucăţile de carne prin amidon şi lasă-le deoparte. Incinge wokul la foc mare, pune puţin ulei, apoi adaugă carnea – s-ar putea să fie nevoie să faci asta în tranşe. Găteşte carnea la foc mare circa 5 minute, până când îşi schimbă culoarea şi se pătrunde. Scoate carnea din wok cu ajutorul unei spumiere şi las-o să se odihnească pe o farfurie.
Dacă wokul este uscat în această etapă, adaugă 1 linguriţă de ulei. Pune în el cepele şi căleşte-le până când se înmoaie. Adaugă ridichile tocate, restul de fasole, varza pak choi şi ceapa verde. Găteşte-le 3-4 minute, apoi pune la loc carnea în wok, adaugă sosul, amestecă şi dă mâncarea în clocot, în circa 1 minut. Serveşte-o cu orez fiert şi câteva ridichi crude feliate.
Muschi de porc la tigaie
Pofta buna!