Spanac la cuptor cu lapte si cascaval
PrinteazaSpanac la cuptor cu lapte si cascaval din: spanac, ouă, franzelă, lapte, caşcaval, smântână, sare.
Ingrediente:
- 1 kg spanac
- 2 ouă
- 1/2 franzelă
- 1 cană lapte
- 100 g caşcaval ras
- smântână
- sare
Mod de preparare:
Se spală spanacul şi sp clocoteşte 10 minute în apă cu sare. Se scurge şi se toacă mărunt cu un cuţit ascuţit, apoi se pune într-o cratiţă emailată, să scadă, cu puţină sare.
Separat, se pregăteşte pap ara: se taie franzela felii; se pun feliile în lapte cald şi, când s-au înmuiat, se aşează strat într-o formă unsă cu unt.
Se răstoarnă spanacul bine scăzut peste feliile de franzelă, se acoperă cu restul de lapte cu două ouă bătute spumă, sare şi piper măcinat.
Peste spanac, se rade caşcaval, se introduce forma în cuptor şi se coa.ce o jumătate de oră. Papara se serveşte fierbinte, tăiată felii groase, care se acoperă cu smântână.
Pofta buna!