Spanac la cuptor cu lapte si cascaval

Printeaza

Spanac la cuptor cu lapte si cascaval din: spanac, ouă, franzelă, lapte, caşcaval, smântână, sare.

Spanac la cuptor cu lapte si cascaval

Ingrediente:

  • 1 kg spanac
  • 2 ouă
  • 1/2 franzelă
  • 1 cană lapte
  • 100 g caşcaval ras
  • smântână
  • sare

Mod de preparare:

Se spală spanacul şi sp clocoteşte 10 minute în apă cu sare. Se scurge şi se toacă mărunt cu un cuţit ascuţit, apoi se pune într-o cratiţă emailată, să scadă, cu puţină sare.

Separat, se pregăteşte pap ara: se taie franzela felii; se pun feliile în lapte cald şi, când s-au înmuiat, se aşează strat într-o formă unsă cu unt.

Se răstoarnă spanacul bine scăzut peste feliile de franzelă, se acoperă cu restul de lapte cu două ouă bătute spumă, sare şi piper măcinat.

Peste spanac, se rade caşcaval, se introduce forma în cuptor şi se coa.ce o jumătate de oră. Papara se serveşte fierbinte, tăiată felii groase, care se acoperă cu smântână.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.