Ciorba moldoveneasca cu stevie, loboda si legume

Printeaza

Ciorba moldoveneasca cu stevie, loboda si legume din: ţelină, patrunjel, ardei grasi, ceapa, cartofi, stevie, loboda, marar, leuştean, mazăre, suc de roşii, condiment vegetal, sare, piper, borş de casă, oua.

Ciorba moldoveneasca cu stevie, loboda si legume

Ingrediente:

  • 1 ţelină mică
  • 1 pătrunjel
  • 2 ardei graşi
  • 2 cepe mici
  • 5 cartofi
  • 2 legături ştevie
  • 1 legătură de lobodă
  • 1 legătură de mărar
  • 1 legătură de leuştean
  • 1 cană de mazăre
  • suc de roşii
  • condiment vegetal
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 2 litri borş de casă
  • 3 ouă

Mod de preparare:

Cureţi zarzavatul şi dai pe râză­toare morcovii, ţelina şi pătrunje­lul. Cureţi ceapa şi ardeii graşi şi îi tai fâşii.

Pui toate zarzavaturile într-o oală încărcată pe jumătate cu apă, adaugi mazărea conge­lată şi laşi la fiert. Cureţi cartofii, îi tai în cuburi şi îi adaugi în oală.

După ce au fiert zarzavaturile, adaugi sucul de roşii, condimen­tul vegetal şi sare, după gust. Separat, faci tăiţeii de casă. Pui un ou, un praf de sare, un strop de ulei şi făină cât cuprinde oul.

Faci un aluat, pe care îl întinzi şi îl tai franjuri. Pui borş, după gust Prăjeşti ouăle bătute, într-o tigaie apoi laşi la rece şi tai omleta fâşii pe care le adaugi în ciorbă.

Când dă în fiert, adaugi tăiţeii, ştevia şi loboda tăiată mărunt, apoi măra­rul şi leuşteanul rupt în bucăţi.

Ciorba moldoveneasca cu stevie, loboda si legume

Ciorba moldoveneasca cu stevie, loboda si legume

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.