Bulete de ciuperci cu busuioc si cascaval

Printeaza

Bulete de ciuperci cu busuioc si cascaval din: ciuperci champignon, pesmet, faina, ceapa, ulei, lapte, oua, sare, piper alb macinat, busuioc, cimbru, oregano, maghiran sau mărar, cascaval.

 

Ingrediente:

  • 500 g ciuperci champignon
  • 100 g pesmet
  • 100 g făină
  • 1 ceapă mică
  • 2 linguri ulei
  • 100 ml lapte
  • 2 gălbenuşuri
  • sare piper alb măcinat
  • busuioc, cimbru, oregano, maghiran sau mărar
  • 50 g caşcaval

 

Mod de preparare:

Cureţi ceapa şi ciuper­cile, apoi le speli bine şi le toci mărunt.

Incingi uleiul în tigaie şi căleşti ceapa şi ciupercile până se înmoaie şi scade toată zeama pe care o lasă.

Presari făină şi omogenizezi energic, apoi torni treptat laptele, ameste­când în continuare.

Păstrezi vasul pe foc mic şi amesteci până când se formează o pastă care se desprinde de vas.

Laşi compoziţia să se ră­cească, apoi încorporezi gălbenuşurile, sare şi con­dimente după gust.

Iei câte o linguriţă de aluat şi îl treci prin pesmet, modelând sfere.

Aşezi buletele în tava tapetată cu hârtie de copt şi le coci la foc iute, pentru 15-20 de minute, în cuptorul preîncălzit, fără să deschizi uşa cuptorului.

Le scoţi din cuptor şi, cât sunt fier­binţi, presari caşcaval ras.

Bulete de ciuperci cu busuioc si cascaval

Bulete_de_ciuperci_cu_busuioc_si_cascaval

Pofta buna!

 

 

 

Bulete de brânză cu ierburi aromatice

Bulete de brânză cu ierburi aromatice din: branza de vaci, oua, faina, ierburi aromatice, sare, piper, ulei de masline. Această rețetă de bulete de brânză este ușor de preparat și se potrivește perfect ca aperitiv sau ca garnitură în diferite preparate. Buletele de brânză sunt savuroase și pot fi servite calde sau reci, în funcție […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.