Carnati in aluat cu rozmarin

Printeaza

Carnati in aluat cu rozmarin din: ouă, cârnaţi, făină, lapte, ulei, sare, praf de copt, rozmarin, unt

 

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 500 g cârnaţi
  • 300 g făină
  • 500 ml lapte
  • 1 lingură ulei
  • sare
  • 1 praf de copt
  • câteva crenguţe de rozmarin
  • puţin unt

 

Mod de preparare:

Separi albuşurile de gălbenu­şuri. Mixezi albuşurile bine cu puţină sare. Baţi laptele cu gălbenuşurile.

Torni făina în ploaie şi baţi în continuare. Adaugi praful de copt, uleiul, apoi albuşurile bătute.

Aluatul obţinut trebuie să fie puţin mai gros decât cel de clătite.

Tai cârnăciorii în bucăţi mici şi îi crestezi la capete. Ungi o tavă cu puţin unt şi încingi cuptorul. 

Bagi tava unsă la cuptor şi pui cârnăciorii în ea. Laşi la foc mic câteva minute. 

Torni aluatul obţinut peste cârnaţi, pui câteva crenguţe de rozmarin şi bagi iar la cuptor.

Laşi până când aluatul devine arămiu pe margini.

Carnati in aluat cu rozmarin

Carnati_in_aluat_cu_rozmarin

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.