Supa de creson cu smantana

Printeaza

Supa de creson cu smantana din: cartofi, praz, zarzavat de supă, ulei, pătrunjel verde, apă, sare, piper, vlăstari de creson, smântână.

 

Ingrediente:

  • 2 cartofi mari decojiţi
  • 200 g praz
  • 150 g zarzavat de supă (ţelină, pătrunjel)
  • 1 lingură ulei
  • 3 fire pătrunjel verde
  • 1300 ml apă
  • sare, piper
  • 2 mâini vlăstari de creson
  • 100 ml smântână

 

Mod de preparare:

Se spală cartofii şi se taie bucăţi. Se curăţă prazul şi zarzavatul de supă, se taie cuburi şi se prăjeşte în ulei încins.

Se adaugă cartofii şi pătrunjelul, se toarnă deasupra apă, se sărează, se piperează şi se fierbe până ce se înmoaie legumele, ceea ce durează cca 20-25 min.

Se ia supa de pe plită şi se presară creson (se pun deoparte câţiva vlăstari pentru ornat). Se pasează supa cu blenderul.

Se adaugă smântână, se sărează, se piperează şi se porţionează. se presară restul de creson şi se serveşte.

Supa de creson cu smantana

Supa_de_creson_cu_smantana

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.