Tocăniţă de năut cu varză creată

Printeaza

Tocăniţă de năut cu varză creată: naut, carne de vita, slanina afumata, varza creata, ceapa, frunza de dafin, cartofi, morcovi, praz, pasta de rosii, oregano, sare, piper, cuisoare.

 

Ingrediente:

  • 250 g năut
  • 300 g carne de vită (fără os)
  • 200 g slănină afumată
  • 100 g varză creaţă
  • 2 cepe
  • 1 frunză de dafin
  • 2 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 fir de praz
  • 1 lingură pastă de roşii
  • 1 linguriţă frunze de oregano
  • sare
  • piper
  • cuişoare

 

Mod de preparare:

Năutul îl speli şi îl laşi la înmuiat peste noapte în apă rece.

Strecori năutul, îl speli şi îl introduci într-o oală, pe care o umpli cu apă caldă şi laşi să fiarbă.

Carnea şi slănina le tai în bucăţi, iar ceapa o toci mărunt.

Le introduci împreună cu foaia de dafin şi cuişoarele în oala cu năut. După ce a fiert ceapa, cureţi cartofii, îi speli şi îi tai în cubuleţe.

Restul de legume le speli şi le toci mărunt, apoi le pui în oală împreună cu sosul de roşii.

Laşi totul să fiarbă la foc mic pentru 30-40 de minute, până când năutul este moale, sosul se lea­gă şi sunt fierte bine şi celelalte legume.

La sfârşit, condimentezi cu sare şi piper şi ornezi tocăniţa cu frunze de oregano tăiate mărunt.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.