Tarta cu mere si rom

Printeaza

Tarta cu mere si rom din: unt, zahar, sare, praf de copt, ou, faina, mere, esenta de rom.

Ingrediente pentru aluat:

  • 200 g unt
  • 4 linguri zahar
  • 6 linguri apa
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de copt
  • 1 ou
  • 400 g faina

Ingrediente pentru umplutura:

  • 8 mere
  • 400 g zahar
  • 250 g unt
  • 4 oua
  • 500 ml lapte
  • 1 esenta de rom
  • 1 ou pentru uns tarta

 

Mod de preparare:

Pregatesti aluatul, framanti toate ingredientele pana formezi un aluat consistent si il lasi la rece timp de 2 ore.

Cureti merele de coaja si de seminte si le tai cubulete. Intr-o cratita caramelizezi 200 g de zahar.

Apoi amesteci untul cu zaharul ramas, cu ouale, cu esenta si cu laptele si il torni peste caramel, amestecand bine.

Adaugi merele, omogenizezi si iei cratita de pe foc. Imparti aluatul in doua, iar prima parte o intinzi in forma de tarta.

Din surplusul de aluat formezi frunzuliţe sau inimioare pe care le pui deasupra pentru decor.

Torni caramelul amestecat cu merele si nivelezi compozitia. Intinzi o foaie din aluatul ramas si invelesti tarta.

Decorezi cu frunzulitele si inimoarele de aluat formate si ungi tarta cu oul batut.

Dai tarta la cuptor, la foc mic, pentru circa 40-45 de minute.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.