Retete de post: Supa de fasole cu verdeata
PrinteazaSupa de fasole cu verdeata din: fasole boabe, ceapa, morcovi, usturoi, cartof, dovlecei, rosii in bulion, supa de pui, ulei, busuioc, oregano, foi de dafin, patrunjel, sare.
- 400 g fasole boabe conservata
- 2 cepe albe
- 2 morcovi
- 4 catei usturoi
- un cartof
- un dovlecel
- 700 g rosii in bulion
- un litru supa de pui
- 4 linguri ulei
- o lingurita busuioc uscat
- o lingurita oregano uscat
- 2 foi dafin
- patrunjel pentru servit
- sare
Mod de preparare:
în oala de fiert supa se pun la călit în ulei încins ceapa curăţată si spălată si usturoiul curăţat de foi şi se lasă aproximativ 5 minute. Se adaugă cartoful curăţat şi tăiat cubuleţe, morcovii si dovlecelul la fel, busuiocul, oregano, foile de dafin şi se lasă încă 5 minute.
Se pun roşiile si supa se lasă să fiarbă 20 de minute si apoi se adaugă fasolea. Se mai lasă 20 de minute la fiert, se potriveşte de sare şi se aduce la masă cu pătrunjel.
Supa de fasole cu verdeata
Pofta buna!