Tartine cu ţelină şi pui

Printeaza

Tartine cu ţelină şi pui

Ingrediente:Tartine cu ţelină şi pui

  • o baghetă
  • un piept de pui
  • un morcov
  • 300 g ţelină
  • un sfert de conopidă
  • un cartof
  • o varză
  • un măr
  • un ardei capia
  • o ceapă
  • un căţel de usturoi
  • 200 ml maioneză
  • muştar
  • o lămîie
  • pătrunjel
  • sare, piper
  • castraveţi muraţi
  • miezuri de nucă

Preparare:

Pieptul de pui se spală, se fierbe în apă cu sare, se dezosează şi se toacă mărunt. Conopida, cartoful şi ţelina curăţate de coajă se spală, se fierb cu puţină sare şi se lasă să se răcească.

Se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari sau se taie cubuleţe, se amestecă bine cu ceapa şi usturoiul tocate mărunt, ardeiul capia tăiat cubuleţe, sarea şi piperul.

Se adaugă carnea de pui, maioneza, pătrunjelul tocat, varza albă tăiată julien şi morcovul dat pe răzătoarea cu ochiuri mari.

Se toarnă puţin suc de lămîie, se adaugă o linguriţă de muştar picant, se amestecă şi, dacă este nevoie, se mai condimentează. Se acoperă cu folie alimentară şi se pune la rece pentru 30 de minute.

Bagheta se taie în felii rotunde, se pune deasupra salata de ţelină cu pui şi se presară pătrunjel proaspăt tocat.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Am auzit ca telina este foarte sanatoasa. O sa fac si eu niste tartine cu telina.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.