Rulouri cu Roquefort şi nuci

Printeaza

Rulouri cu Roquefort şi nuci din: nuci, faina, drojdie, unt, branza Roquefort, oua si sare. Dacă preferi altă brânză în locul celei cu mucegai albastru, folosite în această reţetă, poţi încerca orice fel îţi place. Aromele se vor împleti mai bine şi vor fi mai puternice dacă vei folosi un mix de brânzeturi.

Ingrediente:Rulouri_cu_Roquefort_si_nuci

  • 140 g nuci
  • 100 g faina integrala
  • 400 g de faina pentru paine
  • 14 g de drojdie uscata
  • 25 g unt
  • 250 g branza Roquefort
  • 2 oua medii, batute
  • 10 g sare

 

Mod de preparare:

Mărunţeşte nuca într-un robot de bucătărie şi las-o deoparte. Pune într-un bol cele două tipuri de făină, sarea, drojdia, untul şi 300ml de apă, apoi amestecă-le timp de 1 minut.

Dacă aluatul ţi se pare puţin uscat, adaugă câte o lingură de apă până obţii o consistenţă moale, nelipicioasă.

Transferă totul într-un bol şi mai frământă timp de câteva minute.

Aşază aluatul pe o suprafaţă presărată cu făină şi frământă timp de 10 minute. Mută-I înapoi în bol şi lasă-l la dospit 1 oră. Incorporează nuca în aluat şi mai lasă-l să crească 20 de minute.

Scoate aluatul pe o suprafaţă presărată cu făină şi întinde-l cu sucitorul până obţii un dreptunghi de 50x20cm şi gros de 1cm.

Presară bucăţele de brânză şi presează-le uşor în aluat. Aşază dreptunghiul cu lăţimea spre tine şi rulează-l.

Taie 8 felii egale şi aşază-le într-o tavă unsă cu puţină grăsime. Acoperă-le cu folie alimentară şi lasă-le să crească timp de 1 oră.

Incinge cuptorul la 220°C/gaz 7. Unge rulourile cu ou bătut şi dă-le la cuptor 20 de minute. Lasă-le să se răcească timp de câteva minute şi serveşte-le calde.

Le poţi servi alături de o supă fierbinte sau cu o salată consistentă cu măr.

Rulouri cu Roquefort şi nuci

Rulouri_cu_Roquefort_si_nuci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.