Retete gustoase: Calamar umplut
PrinteazaO reteta delicioasa de calamar umplut cu:peste, cod, praz, pesmet, ou, patrunjel verde, vin alb sec, unt, piper, otet, sare, frunze de dafin.
- 3 calamari
- 200g file de cod
- 2 fire de praz
- 1 lingura de pesmet
- 1 ou
- patrunjel verde
- 200 ml vin alb sec
- unt
- piper
- otet
- sare
- frunza de dafin
Mod de preparare:
Fierbe peştele alb în apă cu puţină sare, oţet şi o frunză de dafin. Sfărâmă-l apoi cu o furculiţă.
Căleşte într-o lingură cu unt topit prazul feliat.
Fă o pastă din peştele de mai sus, praz şi pătrunjelul verde tocate mărunt, pesmet, oul bătut, piper.
Umple calamarii cu această pastă şi prinde capătul fiecăruia cu câte o scobitoare.
Prăjeşte calamarii în două, trei linguri cu unt, pe ambele părţi, câteva minute.
Adaugă paharul cu vin, acoperă vasul şi lasă să fiarbă 20 de minute, întorcându-i atunci când este cazul. Taie calamarii în rondele şi serveşte imediat.
Calamar umplut
Pofta buna!