Retete culinare: Conopida umpluta
PrinteazaConopida umpluta din: conopida, carne de pui sau de vita, ceapa, sare, piper, mozzarella si folie de aluminiu.
- 1 conopida medie
- 200 g carne de pui sau de vita tocata
- 1 ceapa
- sare
- piper
- 100 g mozzarella
- folie de aluminiu
Mod de preparare:
Speli conopida şi o laşi în apă cu sare. Apoi introduci conopida în apă caldă, la foc mic. După ce apa începe să fiarbă, mai laşi conopida 3-4 minute. Scoţi apoi conopida <Jln apă şi o laşi să se răcească, tai mărunt ceapa şi o adaugi peste carnea tocată. Potriveşti gustul de sare şi piper. Amesteci bine.
Cu această compoziţie umpli spaţiile dintre inflorescenţele conopidei. Aşezi conopida pe o folie de aluminiu. Ungi conopida cu ulei pe toate părţile, apoi înveleşti conopida în folia de aluminiu, introduci conopida în cuptorul preîncălzit, timp de 25 de minute, la 180 de grade.
Cu 5 minute înainte de a fi scoasă din cuptor, desfaci folia şi presari din belşug cu mozzarella rasă pe toate părţile.
Conopida umpluta
Pofta buna!