Piept de pui rumenit la gratar din: otet din cidru de mere, mustar, usturoi, suc de lime, lamaie, zahar brun, sare, piper, ulei de masline, piept de pui. Ingrediente: 1/4 ceasca de otet din cidru de mere 3 linguri de mustar 3 catei de usturoi sucul de la o lime si de la o jumatate […]
Reteta zilei: Pui aromat la gratar
PrinteazaPui aromat la gratar din: suc de lamaie, otet de mere, sirop de artar, sare, usturoi, ulei de nuca de cocos, boia, chimen, chili, pui.
Ingrediente:
- sucul de la 2 lamai
- 2 linguri de oțet de mere
- 1 lingura de sirop de arțar
- 2 lingurite de sare
- 4 catei de usturoi , zdrobit
- 1 ½ lingura ulei de nuca de cocos
- 2 lingurite boia de ardei
- 1 lingurita chimen
- 2 lingurite praf de chili
- 1 pui
Mod de preparare:
Intr-un castron mare, combinati suc de lamaie , oțet de mere , sare și sirop de arțar.
Intr-o cratita mica , combinati usturoi , ulei de nuca de cocos, boia de ardei , chimen , chili.
Combinati amestecul de usturoi cu amestecul de suc de lamaie si se amesteca pana cand sunt bine combinate.
Puneti sosul intr-o punga care se inchide ermetic si adaugati bucatile de pui. Dati la rece 4 ore.
Scoateți carnea de pui de la frigider cu aproximativ 30 de minute inainte de a o pune pe gratar.
Incalziti gratarul, gatiti carne ape fiecare parte 10 minute.
Dupa preferinta, puteti servi cu sote de legume.
Pui aromat la gratar
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Piept de pui la gratar cu sos teriyaki
Piept de pui la gratar cu sos teriyaki din: piept de pui, sos teriyaki, ardei iute, ceapa verde, cimbru, usturoi, suc de lamaie, sare, piper, orez. Ingrediente: 2 buc piept de pui 1 1/2 cesti de sos teriyaki 1 ardei iute, cuburi 1/4 ceasca ceapa verde, tocata 1 lingurita cimbru uscat 1 lingurita usturoi tocat 1 […]
Pofta buna!
Foarte bun puiul, foarte, foarte bun!