Orez cu spanac şi ton

Printeaza

Orez cu spanac şi ton din: orez, ton in ulei, spanac baby, ardei capia, ceapa, usturoi, lamaie, seminte de dovleac, unt, ulei de masline, sare, piper, busuioc verde, iaurt.

Ingrediente:Orez_cu_spanac_si_ton

  • 150 g orez
  • doua conserve de ton in ulei
  • 200 g spanac baby
  • 4 ardei capia
  • o ceapa alba
  • doi catei de usturoi
  • o lamaie
  • 50 g seminte de dovleac
  • 75 g unt
  • 50 ml ulei de masline
  • sare
  • piper
  • busuioc verde
  • iaurt

 

Mod de preparare:

Orezul se spală în apă rece, se pune într-o oală cu apă şi sare şi se fierbe. Se clăteşte cu apă rece, se pune într-o strecu¬rătoare şi se lasă să se răcească. Ardeii capia se spală, se coc pe grătar, se curăţă de seminţe şi se taie fâşii subţiri. Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.

Se încinge uleiul într-o cratiţă, se călesc ceapa şi usturoiul două minute, apoi se adaugă spanacul baby spălat şi scurs de apă. Se ţine pe foc două minute amestecând continuu, se ia de pe foc şi se adaugă ardeii copţi.

Se condimentează, se amestecă împreună cu seminţei de dovleac şi se păstrează la cald. Orezul se pune în farfurii, se aşază deasupra spanacul cu legume şi în mijloc se pun bucăţi de ton scurs de ulei şi stropite cu suc de lămâie.

Se serveste ca atare sau cu un sos din iaurt, busuioc tocat, sare si piper.

Orez cu spanac şi ton

Orez_cu_spanac_si_ton

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Da, bun orezul asta cu spanac si ton!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.