Somon pe pat de cuscus
PrinteazaSomon pe pat de cuscus din: somon, dovlecel, cuscus, lamaie, ulei de masline, ardei gras, unt, sare.
- 300 g somon
- 1 dovlecel
- 1 ceascuta de cuscus
- 1 lamaie
- 2 linguri cu ulei de masline
- 1/2 ardei gras
- 75 g unt
- sare
Mod de preparare:
Taie peştele în două bucăţi potrivit de mari. Aşază-le într-un vas termorezistent uns cu puţin unt. Stropeşte-l cu zeamă de lămâie şi lasă-l la cuptor, la foc moderat, 25 de minute. Intre timp, pune la fiert o ceşcuţă cu apă cu un praf de sare.
După ce a dat în primul clocot, toarn-o peste cuşcuş. Acoperă şi lasă-l până ce absoarbe toată apa. Adaugă restul de unt şi amestecă repede cu furculiţa. Stropeşte-l cu ulei de măsline şi lămâie, după gust. La final, puine ardeiul tăiat în cubuleţe.
Serveşte peştele pe pat dle cuşcuş şi feliile dovlecel rumenite separat.
Somon pe pat de cuscus
Pofta buna!