Somon pe pat de cuscus

Printeaza

Somon pe pat de cuscus din: somon, dovlecel, cuscus, lamaie, ulei de masline, ardei gras, unt, sare.

Ingrediente:Somon_pe_pat_de_cuscus

  • 300 g somon
  • 1 dovlecel
  • 1 ceascuta de cuscus
  • 1 lamaie
  • 2 linguri cu ulei de masline
  • 1/2 ardei gras
  • 75 g unt
  • sare

 

Mod de preparare:

Taie peştele în două bucăţi po­trivit de mari. Aşază-le într-un vas termorezistent uns cu puţin unt. Stropeşte-l cu zeamă de lămâie şi lasă-l la cuptor, la foc moderat, 25 de minute. Intre timp, pune la fiert o ceşcuţă cu apă cu un praf de sare.

După ce a dat în primul clocot, toarn-o peste cuşcuş. Acoperă şi lasă-l până ce ab­soarbe toată apa. Adaugă restul de unt şi ames­tecă repede cu furculiţa. Stropeşte-l cu ulei de măsli­ne şi lămâie, după gust. La final, puine ardeiul tăiat în cubuleţe.

Serveşte peştele pe pat dle cuşcuş şi feliile dovlecel rumenite separat.

Somon pe pat de cuscus

Somon_pe_pat_de_cuscus

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.