Zacusca manastireasca

Printeaza

O reteta de zacusca manastireasca din: vinete, ardei sau gogosari, zahar, otet, untdelemn, sare si facultativ cativa catei de usturoi.

Ingrediente:Zacusca manastireasca

  • 12 vinete mari
  • 30 ardei sau gogoşari
  • o cană de zahăr
  • o cană de oţet
  • două căni de untdelemn
  • sare

facultativ:

  • câţiva căţei de usturoi

 

Mod de preparare:

Se coc legumele, se curăţă, se rup fâşii şi se pun într-o cratiţă sau într-un vas de tuci. Se sărează după gust, se adaugă o cană de zahăr, una de oţet, două căni de untdelemn (sau mai puţin, după cum se doreşte).

Se poate adăuga şi usturoi. Se lasă să fiarbă cât să se Se aşază în bor­cane, care se sigilează, după care se sterilizează 30 de minute la bain- marie.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • zacusca manastireasca

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.