Zacusca de peste cu mustar

Printeaza

Zacusca de peste

Ingrediente:

  • 6 kg peşte (crap curăţat şi viscerat)
  • 1,5 l ulei
  • 2,5 kg gogoşari copţi
  • 2,5 kg morcov fiert
  • 2,5 kg ceapă
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • boabe de muştar
  • cimbru
  • enibahar

 

Mod de preparare:

Se pun la fiert 1 l de apă, 300 ml de oţet, 500 ml de ulei, două linguri de zahăr, sarea şi mirodeniile. După primul clocot se pune peştele şi se lasă la foc domol să fiarbă timp de trei până la patru ore, până scade apa.

După ce s-a răcit, se dă prin maşina de tocat şi tot prin maşină se toacăşi morcovul, ceapa şi ardeii, apoi se pun la fiert cu restul de ulei, după care se fierbe până se ridică uleiul deasupra.

Se dă gust de sare şi fierbinte se pune în borcane care se sterilizează timp de 30 de minute în prima zi şi 30 de minute a doua zi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.